Du behöver

Dipsås

1 dl vatten kokhett
0.5 dl råsocker
0.5 dl fisksås asiatisk
0.5 msk risvinäger
3 msk limesaft färskpressad
1.5 st thaichili finhackade
2 st vitlök finhackade

Fyllning

5 st gröna sparrisar späda
12 st rispapper små runda
0.5 kg räkor med skal skalade
1 st morot riven
0.25 st gurka finstrimlad
1 dl jordnötter krossade i mortel eller hackade
1 kruka mynta de plockade bladen
1 kruka koriander de plockade bladen
1 st huvud bladsallad

Gör så här

1
Dipsås Blanda vatten och socker och rör tills sockret löst sig. Blanda i de övriga ingredienserna och smaka av. Det ska smaka sött, salt, surt och starkt samtidigt. Låt stå.

2
Fyllning Koka upp lite vatten. Bryt av den träiga änden av sparrisen, skär varje sparris i tre delar och dela på längden. Koka i en minut och spola sedan med iskallt vatten.

3
Rullar Ta fram en stor skärbräda och lägg en ren kökshandduk på. Blöt ett rispapper i taget i en tallrik med varmt vatten, lägg på handduken, vik handduken över och sug upp överflödigt vatten. Lägg en liten hög sparris, räkor, morot, gurka, jordnötter och örter i ena änden av papperet. Vik in sidorna över fyllningen och rulla till en rulle. Rullarna som är klara kan vänta på en tallrik med en fuktad kökshandduk över. Servera med dipsåsen.