Du behöver
- 600 g kycklinglÄrfilé
- 1 tsk chiliflakes
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 1 tsk honung
- 1 msk olivolja
- 4 dl kycklingbuljong + 1 tsk gurkmeja
- 4 dl fullkornscouscous
- salt, nymalen svartpeppar
- 1/2 rödlök, skalad, tunnskivad
- 1/2 dl mandelspÄn
- 1 granatÀpple, kÀrnorna
- 1 kruka mynta, bladen, hackade
- 2 apelsiner, filéerna + 2 msk saft
- 4 msk olivolja
Gör sÄ hÀr
1
Ansa och vÀnd ihop kycklingen med chiliflakes, vitlök, honung och olivolja.
2
Koka upp kycklingbuljong och gurkmeja, hÀll i couscous, ta av frÄn plattan och lÄt stÄ cirka fem minuter.
3
Salta, peppra och stek kycklingen pÄ medelvÀrme cirka 12 minuter, vÀnd nÄgra gÄnger under tiden.
4
Fluffa couscousen med gaffel, vÀnd ihop med rödlök, mandelspÄn, granatÀppelkÀrnor, mynta, apelsinfiléer, apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
NÀringsvÀrde: Kcal 624, fett 27 g, kolhydrater 53 g, fibrer 11 g