Du behöver

  • 600 g kycklinglĂ„rfilĂ©
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl kycklingbuljong + 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl fullkornscouscous
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1/2 rödlök, skalad, tunnskivad
  • 1/2 dl mandelspĂ„n
  • 1 granatĂ€pple, kĂ€rnorna
  • 1 kruka mynta, bladen, hackade
  • 2 apelsiner, filĂ©erna + 2 msk saft
  • 4 msk olivolja

Gör sÄ hÀr

1
Ansa och vÀnd ihop kycklingen med chiliflakes, vitlök, honung och olivolja.

2
Koka upp kycklingbuljong och gurkmeja, hÀll i couscous, ta av frÄn plattan och lÄt stÄ cirka fem minuter.

3
Salta, peppra och stek kycklingen pÄ medelvÀrme cirka 12 minuter, vÀnd nÄgra gÄnger under tiden.

4
Fluffa couscousen med gaffel, vÀnd ihop med rödlök, mandelspÄn, granatÀppelkÀrnor, mynta, apelsinfiléer, apelsinsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
NÀringsvÀrde: Kcal 624, fett 27 g, kolhydrater 53 g, fibrer 11 g