Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 600 g chorizo, skivad
  • 1 gul lök, skalad, skivad
  • 2 klyftor vitlök, skalade, hackade
  • 1 tsk paprikapulver, starkt
  • 1 tetra (à 500 g) krossad tomat
  • 1 burk kikärter, sköljda, avrunna
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en stekpanna, fräs chorizon till fin färg, sänk värmen, tillsätt lök, vitlök och paprikapulver och fräs ett par minuter till.

2
Häll i krossad tomat, kikärter, vatten, honung och salt och låt koka ihop ytterligare. Smaka av med peppar. Strö över persilja och servera med ett gott bröd.

3
Till servering: hackad persilja och ett gott bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 599, fett 27 g, kolhydrater 56 g, fibrer 10 g