Du behöver

  • 500-600 g Kronfågel kycklingfilé
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning
  • 2 knippen grön sparris
  • 2 knippen vit sparris ev. på burk
  • Dressing:
  • Saft av två lime
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Ca 3/4 dl (1 påse) pinjenötter
  • Hyvlad parmesan

Gör så här

Skär av den nedre delen på den gröna sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sparrisen för att sjuda ett par minuter men inte längre än den har kvar sin spänst. Skär av den nedre delen på den vita (färska) sparrisen. Skala försiktigt med potatisskalare från knoppen och nedåt. Koka upp lättsaltat vatten, gärna i hög smal gryta och sjud dem stående om det går. Sjud dem tills de mjuknar, obs det tar något längre tid än den gröna. Prova med sticka. Låt dem rinna av i ett durkslag. Bryn och krydda kycklingfiléerna runt om. Låt dem eftersteka i ca 200° C i 15-20 min. Kolla med ett snitt att köttsaften är klar och utan rosa inslag. Varva sparrisen på ett fat. Blanda samman dressingen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna under omrörning. Häll över dressingen, toppa med pinjenötter och parmesan. Servera med kycklingfiléer.