Du behöver

  • 500 g benfri fläskkarré
  • olja neutral
  • salt
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1/2–1 st röd chili hackad
  • 1 st morot strimlad
  • 10 cm purjolök strimlad
  • 1 st ingefära tumme
  • 2 msk japansk soja
  • 1.5 msk pressad lime
  • jasminris till servering

Gör så här

1
Skär köttet i tunna strimlor. Woka eller stek det i het panna, salta något.

2
Fräs med vitlöken och chilin någon minut. Blanda i morot och purjolök och fräs ytterligare en minut.

3
Skala och riv ingefäran. Ta rivet i handen och pressa ner vätskan i pannan, släng bort det som blir kvar. Rör i soja och lime. Servera med jasminris och extra lime.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 548, fett 20 g, kolhydrater 62 g, fibrer 2 g