Du behöver
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd paprika
- 2 msk olivolja
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 3 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 2 dl mjölk
- 0.5 tsk strösocker
- salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör:
100 g räkor
bacon
parmesanost
timjan
Gör så här
1
Skiva lök och vitlök. Rensa paprika och skär i bitar. Fräs lök, vitlök och paprika i olivoljan utan att de får färg. Häll på tomater och vatten och lägg i buljongtärning.
2
Koka soppan 10 minuter. Tillsätt mjölk, koka upp och mixa slät
3
med stavmixer. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Häll på termos, gärna i en så kallad mattermos.
4
Skala räkor, strimla bacon fint och knaperstek den. Riv parmesanost grovt och repa färsk timjan. Lägg alla tillbehör i små burkar med tättslutande lock. Sedan kan var och en välja vad den vill pimpa sin soppa med.