Du behöver

  • 800 g färskpotatis tvättad
  • salt
  • 1 pkt haricots verts
  • 1 st knippe rädisor

Pepparrotspesto

1 st bladpersilja stor bunt
25 g mandelspån (en halv påse)
1 dl olivolja
3 msk pepparrot nyriven
50 g västerbottensost riven
salt, svartpeppar
citron några droppar
500 g laxfilé med skinn
smör och olja till stekning

Till servering

pepparrot nyriven
citronklyftor

Gör så här

1
Koka potatisen i välsaltat vatten.

2
Mixa persilja och mandelspån i matberedare tills de finfördelats, tillsätt olja, rör ner pepparrot och ost för hand. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.

3
Koka haricots vertsen i saltat vatten 2–3 minuter. Skölj och skiva rädisorna. När potatisen är klar och har ångat av vänds den ihop med pesto, rädisor och bönor.

4
Dela laxen i 4 bitar, halstra i smör och olja i het panna några minuter på varje sida, servera med potatissallad, pepparrot och citronklyfta.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 672, Fett 39 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 8