Du behöver
- 300 g kycklingfilé färsk eller tinad
- 4.5 st soltorkade tomater
- smör eller olja att steka i
- salt lite
- 2.5 msk idealmjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl vatten
- 1.5 msk basilika hackad
- Santa Marias kryddkvarn ”Roasted garlic and pepper” 20 varv med
Gör så här
1
Skär kycklingen i tärningar. Hacka tomaterna i små bitar. Stek kycklingen i fettet i en stekpanna, salta lätt. Rör ner tomater och idealmjöl. Häll i grädde och vatten och rör om ordentligt. Låt såsen bli riktigt varm. Blanda i basilika och smaka av med kryddor ur kvarnen. Tillsätt eventuellt lite mer idealmjöl, grytan ska vara ganska krämig.
2
Servera med bandpasta eller jasminris. Det blir också gott med en sallad till, gjord på rödkål, Granny Smith-äpplen, granatäpplekärnor och lite rödlök som spolats i kallt vatten. Toppa med citronsaft.
Läsarrecept av Lena Ljung, Piteå.