Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • litet huvud savojkål
  • 4 portioner småpasta
  • 4 dl mellanmjölk
  • salt, (svart)peppar
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 400 g mager nötfärs
  • smör eller olja till stekning

Gör så här

1
? dl ströbröd

2
1 Häll ströbrödet i bunke, blanda i vatten, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter.

3
2 Koka upp 3–4 liter vatten, tillsätt 2 tsk salt per liter vatten. Välj fyra ytterblad från kålhuvudet, låt koka 5 minuter, ta upp och låt rinna av. Grovstrimla cirka 1 liter av resterande kål, låt sjuda mjuk i vattnet, 7–8 minuter. Ta upp med hålslev, låt rinna av. Koka pastan i kålvattnet.

4
3 Koka upp 3 dl mjölk under omrörning. Skaka ut mjölet i resten av mjölken, rör ner i kastrullen, sänk värmen och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Smaksätt med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Vänd i den avrunna kålen.

5
4 Blanda färsen med ströbrödet och forma biffar. Stek på dryg medel­värme cirka 4 minuter på varje sida. Lägg upp på de hela kålbladen.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 649 ,Fett 15 g, Kolhydrater 84 g, Fibrer 10 g