Du behöver

  • 2 st aubergine (ca 750 g)
  • 1 tsk salt
  • 2.5 msk olja

Köttfärsröra:

400 g kronfågel kycklingfärs
salt och peppar
oregano
2 st gula lökar
400 g krossade tomater
1 dl ketchup
0.5 dl örtkryddor (basilika, oregano, timjan)
4 dl ostsås
1.5 dl riven ost

Gör så här

1
Skär auberginerna i skivor. Strö salt över dem och låt ligga ca 15 min tills vätskan dras ut. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i olja. Lägg i kycklingfärsen och stek den smulig. Krydda och tillsätt tomatkross och ketchup. Låt puttra samman i ca 5 min utan lock, tillsätt örtkryddorna mot slutet och smaka av ev med mer kryddor. Röran bör vara smakrik. Torka av aubergineskivorna och stek dem i olja, krydda med peppar. Varva aubergineskivor, kycklingköttfärsröra och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med riven ost. Grädda i 200° C i ca 45 min och servera en sallad till.

2

3
Smaklig måltid!