Du behöver

  • 1 st gul lök grovhackad
  • 2 msk olivolja
  • 4 prt ris långkornigt
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 pkt saffran (1/2 g)
  • 2 st vitlöksklyftor hela
  • 3 dl ärter frysta gröna
  • 1 st grillad kyckling
  • 200 g räkor med skal
  • 1 st ask blåmusslor i stark marinad eller frysta grönskalsmusslor, ugnsgrillade
  • 2 st paprikor röda, i ringar
  • chili finhackad
  • 1 st burk crème fraîche med paprika och chili

Gör så här

1
Fräs löken blank i olja i en kastrull. Lägg i riset, fräs det med löken i 3 minuter. Tillsätt vatten enligt anvisning på förpackningen, smula i buljong, låt saffran och vitlöksklyftor koka med. Lägg i ärter när det återstår 3–4 minuter av koktiden.

2
Rensa kycklingen fri från ben. Dela köttet i mindre bitar. Skala räkorna. Sila spadet från musslorna och grilla musslor i skal enligt anvisning på förpackningen.

3
Lägg upp riset i en vid skål, fördela kycklingkött, räkor och musslor över riset. Garnera med paprikaringar och strö över chili om så önskas. Servera med creme fraiche paprika och chili.