Du behöver

  • 1.5 l vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 st vitkålshuvud ca 750 g
  • 250 g nötfärs
  • 1 msk smör
  • 1 st vitlök riven
  • 2 dl grekisk yoghurt eller lättcreme fraiche
  • hackad persilja

Gör så här

Koka upp vatten med buljong, peppar och salt. Skär vitkålen i 2 centimeter tjocka skivor och skär dem i bitar på tvären. Koka kålen mjuk i vattnet, 20–30 minuter. Bryn köttfärsen i smör, lägg i vitlöken och låt den steka med på slutet. Vänd ner köttfärsen i soppan. Salta och peppra. Servera med en klick yoghurt eller creme fraiche i tallrikarna och strö på nyhackad persilja eller timjan.


Kommentar:
Läsarrecept av Susanne Nilsson.