Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4 st äggulor
  • 150 g mörk choklad 70 %
  • 250 g mango fryst tärnad
  • 1 msk honung
  • 2 msk mynta strimlad

Gör så här

1
Häll grädde, mjölk och äggulor i en kastrull. Värm till 85 grader under omrörning, använd stektermometer. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i gräddmjölken så att den smälter. Häll i formar eller glas och ställ kallt att stelna cirka 1 timme.

2
Mangosallad: Vänd ihop mango, honung och mynta. Toppa chokladkrämen med mangosalladen.


Kommentar:
Att dricka till:
Icakurirens sommelière Charlotte Sjögren rekommenderar: 7883 Vintry’s Madeira Malvoisie, Portugal, 124 kr, eller kall svartvinbärssaft, bara spädd med halva vattenmängden.

Tiden för receptet är 20 min + tid att stelna.