Du behöver

  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 0.5 st röd chili i tunna ringar
  • 1 msk solrosolja
  • 500 g köttfärs
  • 1 st påse taco kryddmix (40 g)
  • 1 st burk krossade tomater (210 g)
  • 0.5 dl vatten
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl majs fryst
  • 8 st tacoskal
  • isbergssallad

Gör så här

1
Fräs lök och chili i olja i stekpanna med hög kant tills löken är blank. Lägg i färsen och lättbryn den, rör om med en trägaffel.

2
Rör ner kryddmix och krossade tomater samt vatten. Sjud ihop rätten cirka 5 minuter. Salta och peppra. Värm majsen i mikron eller 2 minuter i kokande vatten.

3
Bottna tacoskal med sallad. Skeda i färsen, strö majs på toppen och garnera med tunnskivad chili. Servera tacobröden på salladsbädd. Klicka på tjock yoghurt om det önskas något såsigt.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 528, fett 31 g, kolhydrater 32 g, fibrer 4 g.