Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja, smör eller margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl, går att utesluta
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 förpackning passerade tomater (500 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl matyoghurt, eventuellt laktosfri
  • 1 dl riven parmesan
  • basilika
  • 1 dl rostade solrosfrön

Gör så här

1
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i fettet i en kastrull utan att den får färg.

2

3
2. Vispa ihop mjölet med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljong, vitt vin, passerade tomater och tomatpuré och koka upp. Red soppan och koka 5 min. Tillsätt honung, örter och sambal oelek och smaka av med salt och peppar.

4

5
3. Blanda matyoghurt med riven parmesan. Grovhacka basilika.

6

7
4 Servera soppan med en klick parmesanyoghurt, rostade solrosfrön och hackad basilika.


Kommentar:
259 KCAL PER STYCK
E% 16 proc protein, 57 proc fett, 27 proc kolhydrater.
Receptet kommer från “Vår Kokbok” Norstets förlag.