Du behöver
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja, smör eller margarin
- 1 1/2 msk vetemjöl, går att utesluta
- 4 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vitt vin
- 1 förpackning passerade tomater (500 g)
- 2 msk tomatpuré
- 2-3 tsk honung
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk sambal oelek
- salt
- svartpeppar
- 1 dl matyoghurt, eventuellt laktosfri
- 1 dl riven parmesan
- basilika
- 1 dl rostade solrosfrön
Gör så här
1
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i fettet i en kastrull utan att den får färg.
2
3
2. Vispa ihop mjölet med lite av vattnet. Tillsätt vatten, buljong, vitt vin, passerade tomater och tomatpuré och koka upp. Red soppan och koka 5 min. Tillsätt honung, örter och sambal oelek och smaka av med salt och peppar.
4
5
3. Blanda matyoghurt med riven parmesan. Grovhacka basilika.
6
7
4 Servera soppan med en klick parmesanyoghurt, rostade solrosfrön och hackad basilika.
259 KCAL PER STYCK
E% 16 proc protein, 57 proc fett, 27 proc kolhydrater.
Receptet kommer från “Vår Kokbok” Norstets förlag.