Du behöver

  • 2 burkar (à 340 g) majskorn
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 salladslökar, skivade
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt, svartpeppar från kvarn
  • Tomat- och fetasalsa
  • 1 röd paprika, sköljd, urkärnad
  • 1/2 rödlök, skalad
  • 2 tomater, sköljda
  • 1/2 gurka, skalad, urkärnad
  • 1 paket (à 150 g) fetaost
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

1
Häll av och skölj majsen. Mixa hälften med stavmixer. Blanda alla ingredienser till smeten i en bunke, låt svälla medan du gör salsan.

2
Tärna ingredienserna till salsan. Vänd ihop med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.

3
Stek majsplättarna i smörad plättlagg, servera med salsan.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 570, Fett 20 g, Kolhydrater 71 g, Fibrer 6 g