Du behöver
- 2 burkar (à 340 g) majskorn
- 2 dl vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 2 ägg
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2 salladslökar, skivade
- 1/2 röd chili, finhackad
- 1 tsk salt, svartpeppar från kvarn
- Tomat- och fetasalsa
- 1 röd paprika, sköljd, urkärnad
- 1/2 rödlök, skalad
- 2 tomater, sköljda
- 1/2 gurka, skalad, urkärnad
- 1 paket (à 150 g) fetaost
- 2 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
Gör så här
1
Häll av och skölj majsen. Mixa hälften med stavmixer. Blanda alla ingredienser till smeten i en bunke, låt svälla medan du gör salsan.
2
Tärna ingredienserna till salsan. Vänd ihop med olja och vinäger, smaka av med salt och peppar.
3
Stek majsplättarna i smörad plättlagg, servera med salsan.
Näringsvärde: Kcal 570, Fett 20 g, Kolhydrater 71 g, Fibrer 6 g