Du behöver
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 10 dl grönsaksbuljong
- 500 g broccoli
- 1 krm dragon
- salt och vitpeppar
- TARTELETTER
- 6 potatisar
- 1 pkt smördeg, eventuellt laktosfri eller glutenfri
- olivolja
- salt och peppar
- färsk rosmarin
Gör så här
1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och hyvla den eller skär den i tunna skivor.
2
3
2. Skölj skivorna och låt dem torka.
4
5
3. Skär ut 6–8 bitar av degen och lägg potatisskivorna snyggt omlott. Droppa över olivolja och salta och peppra. Strö över rosmarin. Baka i 15–20 minuter.
6
7
4. Hacka löken och vitlöken och fräs den i en stor kastrull. Den ska bara bli genomskinlig, inte ta färg. Häll i buljongen.
8
9
5. Ansa broccolin, skär den i mindre bitar och lägg i broccoli och dragon i buljongen. Koka i 5–8 minuter eller tills broccolin mjuknat. Mixa till en slät soppa. Smaka av.
562 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 49 proc fett, 42 proc kolhydrater
Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).