Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 500 g broccoli
  • 1 krm dragon
  • salt och vitpeppar
  • TARTELETTER
  • 6 potatisar
  • 1 pkt smördeg, eventuellt laktosfri eller glutenfri
  • olivolja
  • salt och peppar
  • färsk rosmarin

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och hyvla den eller skär den i tunna skivor.

2

3
2. Skölj skivorna och låt dem torka.

4

5
3. Skär ut 6–8 bitar av degen och lägg potatisskivorna snyggt omlott. Droppa över olivolja och salta och peppra. Strö över rosmarin. Baka i 15–20 minuter.

6

7
4. Hacka löken och vitlöken och fräs den i en stor kastrull. Den ska bara bli genomskinlig, inte ta färg. Häll i buljongen.

8

9
5. Ansa broccolin, skär den i mindre bitar och lägg i broccoli och dragon i buljongen. Koka i 5–8 minuter eller tills broccolin mjuknat. Mixa till en slät soppa. Smaka av.


Kommentar:
562 KCAL PER PORTION
E% 9 proc protein, 49 proc fett, 42 proc kolhydrater
Receptet hämtat från boken, “Säsongens Vego” av Pia Hall. (Kakao Förlag, 2009).