Du behöver

  • 350 g kronfågel kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st ägg litet
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 msk lök hackad gul
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 800 g potatis i klyftor
  • 150 g körsbärstomater
  • 100 g fetaost tärnad

Gör så här

1
Blanda ströbröd med mjölk. Låt svälla i ca 10 min. Tillsätt ägg, kryddor, vitlök, lök och potatismjöl. Rör ner färsen och arbeta ihop till en ganska lös men smidig smet. Forma färsen till en limpa som läggs i smord ugnsfast form Täck med baconskivor. Lägg klyftpotatisen runt om limpan i formen, krydda med salt & peppar. Stek i 175°C i ca 45 minuter. När det återstår ca 15 minuter läggs tomaterna och tärnad fetaost över.

2

3
Smaklig måltid!