Du behöver

  • 2 1/2 dl gröna linser, sköljda
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 morötter i bitar
  • 2 små paprikor, tärnade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad,
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 dl dijonnaise
  • (eller 2 msk skånsk senap)
  • hackad persilja

Gör så här

1
1. Lägg linserna i blöt på morgonen om du kan, det förkortar koktiden.

2
2. Fräs grönsakerna i oljan, lägg i linserna, timjan och lagerblad och häll på buljongen. Koka tills linserna är mjuka, tar 15 minuter för blötlagda och 25–30 för torra.

3
3. Rör ihop creme fraiche och dijon­naise. Smaka av soppan med salt och peppar. Strö över lite hackad persilja och servera med senaps­klick och ett gott bröd till


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 489
Fett 21 g
Kolhydrater 52 g
Fibrer 14 g