Du behöver

  • 500 g rödbetor
  • 1 tråg (ca 500 g) soppgrönsaker
  • 3 msk smör/olja
  • 1 1/2 liter kokande vatten
  • 2 tärningar (grönsaks)buljong
  • 1 burk (400 g) vita bönor
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • 1 burk (2 dl) creme fraiche
  • 1/2 dl finriven pepparrot

Gör så här

1
1 Skala rödbetor och soppgrönsaker, finriv dem i matberedaren.

2
2 Fräs rivet (spara en nypa rödbetsriv att lägga i soppan strax före servering) ett par minuter i matfett i en rymlig kastrull. Häll på vatten, smula i buljongtärningar. Koka mjukt 10–12 minuter. Lägg i sköljda bönor och smaka av med peppar, vinäger och salt.

3
3 Rör samman creme fraiche och pepparrot. Klicka i sopptallrikarna vid servering. Ät fullkornbröd med ost till.