Du behöver
- 500 g rödbetor
- 1 tråg (ca 500 g) soppgrönsaker
- 3 msk smör/olja
- 1 1/2 liter kokande vatten
- 2 tärningar (grönsaks)buljong
- 1 burk (400 g) vita bönor
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk vinäger
- salt
- 1 burk (2 dl) creme fraiche
- 1/2 dl finriven pepparrot
Gör så här
1
1 Skala rödbetor och soppgrönsaker, finriv dem i matberedaren.
2
2 Fräs rivet (spara en nypa rödbetsriv att lägga i soppan strax före servering) ett par minuter i matfett i en rymlig kastrull. Häll på vatten, smula i buljongtärningar. Koka mjukt 10–12 minuter. Lägg i sköljda bönor och smaka av med peppar, vinäger och salt.
3
3 Rör samman creme fraiche och pepparrot. Klicka i sopptallrikarna vid servering. Ät fullkornbröd med ost till.