Du behöver

  • 4 st äggvitor (stora ägg)
  • 0.5 krm salt
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 msk majsena
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vitvinsvinäger

På toppen:

3 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
1 st ask hallon ca 250 g
1 st vinbär ca 250 g
150 g körsbär

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Vispa äggvitor och salt till hårt skum.

3
Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vispa smeten hård och glansig, cirka 10 minuter med elvisp.

4
Vispa sedan i majsena, vaniljsocker och vinäger på låg hastighet.

5
Lägg bakplåtspapper på en plåt, rita en cirkel på papperet, cirka 22 centimeter i diameter.

6
Bred ut smeten i cirkeln, den behöver inte vara helt jämn ovanpå.

7
Sätt in plåten i nedre delen av ugnen, sänk värmen till

8
125 grader direkt.

9
Grädda i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.

10
Toppa marängen strax före servering med vispad grädde och röda bär.

11
Hyvla vit choklad över hela härligheten.