Du behöver
- 3 dl fullkornsris
- 1 liten squash
- 1 purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- olja till stekning
- 4 fiskfiléer, ca 700 g
- salt och peppar
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 citron, rivet skal och 2 msk saft
- 2 msk hummerfond
- 1/2 kruka färsk timjan
- Tillbehör:
- grönsallad
Gör så här
1
Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.
2
Hacka squash, purjolök och vitlök och fräs i några minuter i oljan. Blanda grönsaksfräset med riset och bred ut i en gratängform.
3
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå riset.
4
Blanda grädden med citronskal, citronsaft, hummerfond och hackad timjan. Skeda såsen över fisken.
5
Gratinera i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter, tills fisken är fast och färdig. Servera med sallad.