Du behöver

  • 3 dl fullkornsris
  • 1 liten squash
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja till stekning
  • 4 fiskfiléer, ca 700 g
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron, rivet skal och 2 msk saft
  • 2 msk hummerfond
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • Tillbehör:
  • grönsallad

Gör så här

1
Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.

2
Hacka squash, purjolök och vitlök och fräs i några minuter i oljan. Blanda grönsaksfräset med riset och bred ut i en gratängform.

3
Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå riset.

4
Blanda grädden med citronskal, citronsaft, hummerfond och hackad timjan. Skeda såsen över fisken.

5
Gratinera i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter, tills fisken är fast och färdig. Servera med sallad.