Du behöver

  • smör
  • potatis (ca 300 g), skalade och klyftade
  • 1 st morot skalad och skivad
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 bitar purjolök skivad
  • 1 dl ärter frysta gröna

Tillbehör:

50 g smältost
0.5 msk senap
salt
svartpeppar
bröd
gurka tunna skivor
gräslök

Gör så här

1
Smält smöret i en gryta. Lägg i potatis och morot. Låt fräsa.

2
Strö över mjölet och späd med vatten och mjölk. Lägg i buljongtärningen och rör om. Låt småkoka 10 minuter.

3
Lägg i purjolöken och ärterna. Låt småkoka ytterligare 5 minuter.

4
Blanda ost och senap. Rör om och smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med röran. Servera med bröd, gurka och gräslök.


Kommentar:
Fiberrikt!

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
1 portion

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows