Du behöver

  • 6 st mandelpotatis
  • salt
  • vatten
  • 300 g gös filead med skinnet kvar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 0.5 st squash

Pepparrotssalsa:

5 cm pepparrot
1 dl bladpersilja ca 10 g
1 st citron
1 tsk olivolja

Att servera till

2 msk smält smör

Gör så här

1
1. Koka mandelpotatis med skal på i lättsaltat vatten. Skalad mandelpotatis kokar lätt sönder.

2
2. Salta gösen på båda sidorna. Stek gösen med skinnsidan nedåt i en het panna med smör och olja. Vänd inte fisken. Gösen ska fortfarande vara lite rå högst upp när fisken är klar.

3
3. I samma panna får några skivor squash plats att stekas. En minut på varje sida.

4
4. Gör en salsa genom att riva pepparrot, finhacka persiljan och skär tunna strimlor av citronskal. Ta hjälp av en potatisskalare. Inget av det vita i citronskalet får komma med. Finhacka strimlorna. Blanda alla ingredienserna och tillsätt lite olivolja för att salsan ska hålla samman.

5
5. Lägg en matsked pepparrotssalsa på fisken och servera med mandelpotatis och squash. Servera med lite smält smör.


Kommentar:
Fisk ska vara lätt att laga. Här ska den inte ens vändas i pannan, bara saltas lite. Du får ett perfekt resultat utan att gösen blir sönderstekt.