Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud (ca 400 g) litet, strimlat
  • morötter (ca 300 g) skurna i slantar
  • salt
  • vatten
  • 4 st isterband gärna lättisterband
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • svartpeppar
  • muskot om det finns hemma
  • 4 msk klippt gräslök

Tillbehör:

sallad

Gör så här

1
Koka vitkål och morötter i lättsaltat vatten tills morötterna är nästan mjuka. Sila av vätskan men spara den. Snitta isterbanden och stek dem i medelvarm panna.

2
Smält smöret, rör ner mjölet och späd med mjölk, grädde och grönsaks-vätska. Låt koka upp. Smaka av med salt och kryddor. Strö över gräslök, servera sallad till.