Du behöver
- 2 gula lökar, grovt hackade
- 250 g quornnuggets, finns i butikens frysdisk
- smör
- 1/2 kajennpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk kummin
- 1 (400 g) burk hela eller krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 3–4 (ca 200–300 g) morötter, skurna i bitar
- 2–3 dl vatten
- 2 (ca 400 g) squash, skurna i bitar
- 3 paprikor, skurna i bitar
- 250 g blomkål, delade i buketter
- salt, svartpeppar
- Tillbehör
- gräddfil, bröd
Gör så här
1
Stek lök och quornbitar i smör. Strö över kajennpeppar, paprikapulver och kummin. Tillsätt tomater, puré, morötter och vattnet. Låt sjuda några minuter
2
Lägg i resten av grönsakerna och låt småkoka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.
3
Servera med tillbehören.