Du behöver

  • 2 gula lökar, grovt hackade
  • 250 g quornnuggets, finns i butikens frysdisk
  • smör
  • 1/2 kajennpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 (400 g) burk hela eller krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 3–4 (ca 200–300 g) morötter, skurna i bitar
  • 2–3 dl vatten
  • 2 (ca 400 g) squash, skurna i bitar
  • 3 paprikor, skurna i bitar
  • 250 g blomkål, delade i buketter
  • salt, svartpeppar
  • Tillbehör
  • gräddfil, bröd

Gör så här

1
Stek lök och quornbitar i smör. Strö över kajennpeppar, paprikapulver och kummin. Tillsätt tomater, puré, morötter och vattnet. Låt sjuda några minuter

2
Lägg i resten av grönsakerna och låt småkoka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera med tillbehören.