Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 3 dl basmatiris
  • 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk (400 g) röda bönor
  • 400 g djupfrysta broccolibuketter
  • 1 förpackning (500 g) krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 1-2 krm malda nejlikor
  • 350 g färska köttbullar

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök.

2
Fräs de båda löksorterna i oljan i en traktörpanna tillsammans med riset. Häll över buljongen och låt koka under lock cirka 12 minuter.

3
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg bönor och broccoli på riset när cirka 5 minuter återstår av koktiden.

4
Koka upp de krossade tomaterna med kryddorna i en gryta.

5
Lägg i köttbullarna och låt dem koka i såsen cirka 5 minuter.

6
Servera köttbullarna med sås, rispilaff och bröd.


Kommentar:
Kontrollera innehållet på köttbullarna om du inte tål gluten, mjölk, laktos, ägg eller soja och anpassa dem efter din allergi.