Du behöver
- 1 gul lök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 3 dl basmatiris
- 5 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
- 1 burk (400 g) röda bönor
- 400 g djupfrysta broccolibuketter
- 1 förpackning (500 g) krossade tomater
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 1 tsk mald kanel
- 1-2 krm malda nejlikor
- 350 g färska köttbullar
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök.
2
Fräs de båda löksorterna i oljan i en traktörpanna tillsammans med riset. Häll över buljongen och låt koka under lock cirka 12 minuter.
3
Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Lägg bönor och broccoli på riset när cirka 5 minuter återstår av koktiden.
4
Koka upp de krossade tomaterna med kryddorna i en gryta.
5
Lägg i köttbullarna och låt dem koka i såsen cirka 5 minuter.
6
Servera köttbullarna med sås, rispilaff och bröd.
Kontrollera innehållet på köttbullarna om du inte tål gluten, mjölk, laktos, ägg eller soja och anpassa dem efter din allergi.