Du behöver

  • 400 g valfri fullkornspasta
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl ljust öl
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dillkronor (eller 1 tsk dillfrö)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lag (175 g avrunnen vikt)
  • 1/2 dl hackad dill

Gör så här

1
1 Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
2 Fräs löken i olivoljan. Tillsätt tomater, öl, buljongtärning och dillkronor.

3
3 Koka upp och koka sakta i 10 minuter, rör om då och då.

4
4 Ta bort dillkronorna (dillfrön kan vara kvar). Salta och peppra, vänd ner kräftor och dill. Servera till pastan tillsammans med lite bröd.