Du behöver

  • 2-3 färska makrillar eller 4 frysta filéer
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 4 msk finklippt dill
  • saften av 1/2 citron
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • salt
  • socker

Gör så här

1
Rensa och filea färsk makrill, eller halvtina frysta filéer. Smörj en ugnssäker form och lägg i fiskfiléerna med skinnet ner. Strö på salt, peppar och dill. Droppa citronsaften över.

2
Sätt formen på nedre falsen i ugnen i 200 grader och baka fisken cirka 10 minuter tills den nätt och jämnt är färdig. Strö citronskal över och servera makrillfiléerna varma eller kalla.

3
Citronyoghurt: Rör 1 dl matlagningsyoghurt med rivet skal av 1/2 citron, 1 krm salt och 1/2 tsk strösocker. Klicka såsen över filéerna när de serveras.


Kommentar:
En snabblagad vardagsmiddag på norskt vis.