Du behöver

  • 1 st kikärtor (200 g)
  • 1.5 krm italiensk salladskrydda
  • 1 kruka rucolasallad
  • 1 st klyfta isbergssallad
  • 100 g champinjoner färska
  • 200 g kycklingkött grillat

Tzatziki:

1 dl matyoghurt
0.5 dl gurka riven, färsk
1 st vitlöksklyfta pressad
salt
peppar

Gör så här

1
Skölj kikärterna väl i kallt vatten. Låt dem rinna av på hushållspapper. Rosta dem i en het stekpanna, utan matfett, tills de fått fin färg utan att brännas. Rör om då och då. Strö över salladskrydda.

2
Skölj salladen och strimla isbergssalladen. Ansa champinjonerna och skiva eller dela dem i mindre bitar. Blanda sallad, svamp, kycklingkött och kikärter.

3
Gör tzatziki genom att blanda matyoghurt med grovt riven gurka. Smaksätt med pressad vitlök, salt och nymald peppar.

4
Servera kycklingsalladen med tzatziki och ett färskt gott bröd.


Kommentar:
Välj glutenfritt bröd till vid allergi.