Du behöver
- 400 g sej, blockfryst, nästan tinad
- 200 g morot
- 200 g rotselleri
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 dl laga lätt-grädde
- 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
- rivet skal av
- 1/2 citron
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i fyra bitar. Skala och finstrimla rotsakerna. Mikra under lock med en bottenskyla vatten, full effekt 5 minuter. Sila av vattnet (använd i såsen).
2
2 Smält smör i en kastrull, rör ner mjöl, vispa i mjölk och grädde och koka 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronskal.
3
3 Smörj en ugnsform. Varva rotsaker, fisk, rotsaker. Häll sås på, gratinera högt i ugnen i 15 minuter eller tills fisken fått färg och är klar. Servera med potatis.