Du behöver

  • 400 g sej, blockfryst, nästan tinad
  • 200 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl laga lätt-grädde
  • 1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
  • rivet skal av
  • 1/2 citron

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Dela fisken i fyra bitar. Skala och finstrimla rotsakerna. Mikra under lock med en bottenskyla vatten, full effekt 5 minuter. Sila av vattnet (använd i såsen).

2
2 Smält smör i en kastrull, rör ner mjöl, vispa i mjölk och grädde och koka 3 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronskal.

3
3 Smörj en ugnsform. Varva rotsaker, fisk, rotsaker. Häll sås på, gratinera högt i ugnen i 15 minuter eller tills fisken fått färg och är klar. Servera med potatis.