Du behöver
- grönsaker (1 rödbeta, 1 morot, 2 potatisar, 1 bit rotselleri, 1 bit palsternacka, skivad purjo)
- 1 l vatten
- 1 tärning köttbuljong eller grönsaksbuljong
- 200 g chorizokorvar eller småprinskorvar
- salt och svartpeppar
Garnering:
1 st lätt crème fraiche (2 dl)
citron rivet skal av 1/2
2 msk hackad persilja
Gör så här
1
Koka grönsakerna med vattnet och buljongtärningen 10 minuter. Lägg i korvarna och låt dem bli genomvarma, ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2
Rör under tiden samman crème fraîche med citronskal och persilja att klicka i sedan soppan serverats i tallrikarna. Servera bröd till.
<b>Tips</b>
Korvarna i soppan kan ersättas med en burk vita bönor. Häll bort spadet och spola av bönorna innan de värms i soppan som nu blivit vegetarisk.
<B>Allergiråd</B>
Välj bröd till som passar vid ev. allergi.