Du behöver

  • fiskfilé ca 500 g
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 krm pepparmix
  • 1 kruka persilja
  • 0.5 kruka timjan eller ca 1 tsk torkad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 st pressad citron
  • 1 msk ströbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 msk sesamfrö

Att servera till

bulgur eller fullkornsris
sockerärter
citron
ostsmörgås

Gör så här

1
Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av väl. Salta och peppra dem. Lägg dem i en ugnssäker form.

2
Lägg persilja och repad färsk timjan eller torkad i en mixer. Tillsätt olivolja och pressad saft av citron. Mixa alltsammans.

3
Fördela örtmixen över fisken.

4
Blanda ströbröd, riven ost och sesamfrön. Strö blandningen över fisken.

5
Placera rätten högt upp i ugnen, 225 grader, 10-15 minuter, tills fisken är genomstekt.

6
Servera med kokt bulgur eller fullkornsris, sockerärter, citronklyftor och en ostsmörgås.


Kommentar:
Glutenfritt: Uteslut bulgur som tillverkas av vete och bjud i stället ris eller potatis. Använd glutenfritt ströbröd och matbröd.