Du behöver
- fiskfilé ca 500 g
- 0.5 tsk salt
- 1.5 krm pepparmix
- 1 kruka persilja
- 0.5 kruka timjan eller ca 1 tsk torkad
- 2 msk olivolja
- 0.5 st pressad citron
- 1 msk ströbröd
- 2 msk riven parmesanost
- 1 msk sesamfrö
Att servera till
bulgur eller fullkornsris
sockerärter
citron
ostsmörgås
Gör så här
1
Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av väl. Salta och peppra dem. Lägg dem i en ugnssäker form.
2
Lägg persilja och repad färsk timjan eller torkad i en mixer. Tillsätt olivolja och pressad saft av citron. Mixa alltsammans.
3
Fördela örtmixen över fisken.
4
Blanda ströbröd, riven ost och sesamfrön. Strö blandningen över fisken.
5
Placera rätten högt upp i ugnen, 225 grader, 10-15 minuter, tills fisken är genomstekt.
6
Servera med kokt bulgur eller fullkornsris, sockerärter, citronklyftor och en ostsmörgås.
Glutenfritt: Uteslut bulgur som tillverkas av vete och bjud i stället ris eller potatis. Använd glutenfritt ströbröd och matbröd.