Du behöver

  • 5 dl fiskbuljong av tärning
  • 4 st torskrygg portionsbitar tinad

Koriandermorötter

1.5 msk smör
2.5 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 st konserverade minimorötter 2 burkar à 400 g
0.5 tsk salt
0.5 tsk strösocker
2 krm vitpeppar nymalen
1 kruka koriander späd

Gör så här

1
1. Koka upp buljongen i låg vid kastrull och sjud fiskbitarna i den på svag värme under lock cirka 7 minuter.

2
2. Smält smöret i plastbelagd kastrull, rör i mjölet och späd med grädde och morotsspad, sammanlagt 5 dl. Koka upp, sänk värmen och sjud 5 minuter under omrörning. Smaksätt med salt, socker och peppar. Smaka av! Kanske tycker du att det behövs mer salt? Salta då. Vänd varsamt i morötter och låt dem bli genomvarma på knapp medelvärme under lock.

3
Blanda till sist försiktig i grovhackad koriander.

4
3. Servera med kokt mandelpotatis.


Kommentar:
Att servera till: kokt mandelpotatis