Du behöver
- ca 600 g varmrökt fisk, t ex lax, makrill eller sik
- ca 10 medelstora (färsk)potatisar
- 1 slang (500 g) stuvad vitkål
- 1–2 dl mjölk
- salt och vitpeppar
- 1 krm riven muskotnöt
- Till garnering:
- 4 apelsin- eller citronklyftor
- 1 ask rucolagroddar
Gör så här
1
1 Dela fisken i portionsbitar om den inte redan är rökt i portionsbitar. Lägg dem på ett mikrotåligt fat, täck löst med kökspapper, och mikra bitarna ljumma när potatis och kål är färdiga.
2
2 Koka potatisarna med skalen på. Värm den färdiga vitkålsstuvningen med mjölk i en kastrull eller i mikron. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
3
3 Klicka stuvning på tallrikarna och lägg fiskbitar ovanpå. Garnera med apelsin eller citron och rejält med sköljda rucolagroddar. Servera potatisarna till.