Du behöver

  • ca 600 g varmrökt fisk, t ex lax, makrill eller sik
  • ca 10 medelstora (färsk)potatisar
  • 1 slang (500 g) stuvad vitkål
  • 1–2 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Till garnering:
  • 4 apelsin- eller citronklyftor
  • 1 ask rucolagroddar

Gör så här

1
1 Dela fisken i portionsbitar om den inte redan är rökt i portionsbitar. Lägg dem på ett mikrotåligt fat, täck löst med kökspapper, och mikra bitarna ljumma när potatis och kål är färdiga.

2
2 Koka potatisarna med skalen på. Värm den färdiga vitkålsstuvningen med mjölk i en kastrull eller i mikron. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.

3
3 Klicka stuvning på tallrikarna och lägg fiskbitar ovanpå. Garnera med apelsin eller citron och rejält med sköljda rucolagroddar. Servera potatisarna till.