Du behöver

  • 4 päron (gärna fasta gråpäron)
  • 1 dl flytande honung
  • saften av 1/2 citron
  • 1 hel fläskfilé, ca 600 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • basmatiris
  • Tillbehör:
  • slätbladig persilja
  • frisésallad

Gör så här

1
1 Skala päronen och skär dem i bitar, blanda med honung och citronsaft och värm försiktigt i en kastrull. Puttra i

2
7 minuter, ställ åt sidan.

3
2 Putsa och skiva fläskfilén. Skiva vitlöken. Stek filén tillsammans med vitlöken snabbt i smör i het panna, salta och peppra mot slutet.

4
Lägg köttet att vila i någon minut.

5
3 Servera fläskfilén med basmatiris, päronkompotten och en sallad av persilja och frisésallad.