Du behöver
- 4 päron (gärna fasta gråpäron)
- 1 dl flytande honung
- saften av 1/2 citron
- 1 hel fläskfilé, ca 600 g
- 1 vitlöksklyfta
- smör att steka i
- salt och peppar
- basmatiris
- Tillbehör:
- slätbladig persilja
- frisésallad
Gör så här
1
1 Skala päronen och skär dem i bitar, blanda med honung och citronsaft och värm försiktigt i en kastrull. Puttra i
2
7 minuter, ställ åt sidan.
3
2 Putsa och skiva fläskfilén. Skiva vitlöken. Stek filén tillsammans med vitlöken snabbt i smör i het panna, salta och peppra mot slutet.
4
Lägg köttet att vila i någon minut.
5
3 Servera fläskfilén med basmatiris, päronkompotten och en sallad av persilja och frisésallad.