Du behöver

  • 200 gram ätfärdig fläskkorv
  • 1-2 msk grovkornig senap
  • 1 msk repade mejramblad
  • 2 paprikor
  • 1 grov morot
  • ca 200 g kålrot
  • 4-5 mejramkvistar
  • 3 dl vatten
  • 2 portioner potatismospulver
  • salt
  • vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker

Gör så här

1
1. Skiva korven centimetertjockt. Lägg skivorna glest omlott i ugnsform, bre på en blandning av senap och mejram. Ställ toppade, urtagna paprikor bredvid och stek i 200 graders ugn 15 minuter.

2
2. Skala rötterna och grovriv dem, lägg i kokande vatten med mejram och sjud riktigt mjukt. Elvispa i potatismospulver, smaksätt med salt, peppar och socker.

3
3. Fyll moset i de heta paprikorna. Rester av fläskkorven passar fint till frukostpålägg!