Du behöver
- 200 gram ätfärdig fläskkorv
- 1-2 msk grovkornig senap
- 1 msk repade mejramblad
- 2 paprikor
- 1 grov morot
- ca 200 g kålrot
- 4-5 mejramkvistar
- 3 dl vatten
- 2 portioner potatismospulver
- salt
- vitpeppar
- 1/2 tsk strösocker
Gör så här
1
1. Skiva korven centimetertjockt. Lägg skivorna glest omlott i ugnsform, bre på en blandning av senap och mejram. Ställ toppade, urtagna paprikor bredvid och stek i 200 graders ugn 15 minuter.
2
2. Skala rötterna och grovriv dem, lägg i kokande vatten med mejram och sjud riktigt mjukt. Elvispa i potatismospulver, smaksätt med salt, peppar och socker.
3
3. Fyll moset i de heta paprikorna. Rester av fläskkorven passar fint till frukostpålägg!