Du behöver
- 2-4 mjuka tortillabröd eller tunnbröd
- 1 msk olja
- 1 paket (240 g) renskav
- 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
- 4 dl (250 g) fryst grönsaksblandning t.ex. broccoli mexicana
- 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
- Sås:
- 4 msk matlagningsyoghurt
- 2 tsk limesaft, 1/2 tsk (rå)socker
Gör så här
1
Vänd tortillabröden snabbt i glödhet stekpanna med några droppar olja. Trava bröden och lägg en handduk över i väntan på fyllningen.
2
Hetta upp olja i stekpanna eller wok på stark värme. Lägg i halvtinat skav. Lyft och bryn i 2-3 minuter. Salta och peppra.
3
Lägg i frysgrönsaker och vänd dem väl genomvarma tillsammans med köttet. Bind ihop ingredienserna genom att röra ner chilisås.
4
Fördela röran i bröden, antingen två bamselängder eller fyra tunnare. Ringla över hoprörd sås av yoghurt, limesaft och socker. Rulla fast samman och servera med sallad.
5
Tips:
6
Fyllda tortillor går bra att värma lätt övertäckta på full effekt i
7
mikron, ungefär 2 minuter per tjock rulle. Låt vila 1 minut.
8
Droppa tabasco i fyllningen om mer brinnande smak önskas.