Du behöver

  • 2-4 mjuka tortillabröd eller tunnbröd
  • 1 msk olja
  • 1 paket (240 g) renskav
  • 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
  • 4 dl (250 g) fryst grönsaksblandning t.ex. broccoli mexicana
  • 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • Sås:
  • 4 msk matlagningsyoghurt
  • 2 tsk limesaft, 1/2 tsk (rå)socker

Gör så här

1
Vänd tortillabröden snabbt i glödhet stekpanna med några droppar olja. Trava bröden och lägg en handduk över i väntan på fyllningen.

2
Hetta upp olja i stekpanna eller wok på stark värme. Lägg i halvtinat skav. Lyft och bryn i 2-3 minuter. Salta och peppra.

3
Lägg i frysgrönsaker och vänd dem väl genomvarma tillsammans med köttet. Bind ihop ingredienserna genom att röra ner chilisås.

4
Fördela röran i bröden, antingen två bamselängder eller fyra tunnare. Ringla över hoprörd sås av yoghurt, limesaft och socker. Rulla fast samman och servera med sallad.

5
Tips:

6
Fyllda tortillor går bra att värma lätt övertäckta på full effekt i

7
mikron, ungefär 2 minuter per tjock rulle. Låt vila 1 minut.

8
Droppa tabasco i fyllningen om mer brinnande smak önskas.