Du behöver

  • 4 portioner quinoagryn
  • vatten enligt anvisning på förpackningen
  • 1 grönsaksbuljongtärning per 5 dl vatten
  • 1/2 påse (à 150 g) bladspenat
  • 1 stort äpple
  • 1 burk (ca 225 g) ananasbitar
  • ca 1/2 tsk chiliblandning
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime
  • salt, svartpeppar
  • Att servera till:
  • lime
  • grillade kycklingklubbor
  • grovt bröd

Gör så här

1
Tillaga quinoagrynen i vatten smaksatt med buljongtärning, enligt anvisning på förpackningen.

2
Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Dela bladen om de är stora. Skölj äpplet och ta ur kärnhuset. Skär det i små tärningar. Låt ananasen rinna av.

3
Blanda samman quinoa, spenat, äpple och ananas. Smaksätt med chiliblandningen.

4
Rör ihop matyoghurten med lite rivet skal och saft av lime. Smaka av med salt och peppar.

5
Ät den fruktiga quinoasalladen med yoghurtsåsen, grillade kycklingklubbor och grovt bröd.