Du behöver
- 4 portioner quinoagryn
- vatten enligt anvisning på förpackningen
- 1 grönsaksbuljongtärning per 5 dl vatten
- 1/2 påse (à 150 g) bladspenat
- 1 stort äpple
- 1 burk (ca 225 g) ananasbitar
- ca 1/2 tsk chiliblandning
- Yoghurtsås:
- 2 dl matyoghurt
- 1 lime
- salt, svartpeppar
- Att servera till:
- lime
- grillade kycklingklubbor
- grovt bröd
Gör så här
1
Tillaga quinoagrynen i vatten smaksatt med buljongtärning, enligt anvisning på förpackningen.
2
Skölj spenaten och låt den rinna av väl. Dela bladen om de är stora. Skölj äpplet och ta ur kärnhuset. Skär det i små tärningar. Låt ananasen rinna av.
3
Blanda samman quinoa, spenat, äpple och ananas. Smaksätt med chiliblandningen.
4
Rör ihop matyoghurten med lite rivet skal och saft av lime. Smaka av med salt och peppar.
5
Ät den fruktiga quinoasalladen med yoghurtsåsen, grillade kycklingklubbor och grovt bröd.