Du behöver

  • 0.5 st kyckling eller 1 butiksgrillad
  • tagliatelle gärna färsk tagliatelle
  • 1.5 st lök klyftor finhackad gul
  • 2.5 tsk curry
  • 2 msk margarin eller smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3.5 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1/2-1 st paprika finhackad röd

Gör så här

1
Befria grillkycklingen från skinn och ben. Dela upp det renskurna köttet i lite ojämna, ungefär sockerbitsstora bitar. Sätt vatten till pasta på kokning.

2
Fräs den hackade löken mjuk med curry i matfettet i en kastrull på rätt svag värme. Rör i mjölet så att det blir så slätt som möjligt. Vispa i mjölken, lite i taget och koka upp såsen mellan varje tillsats av mjölk. Sjud såsen 3-5 minuter. Rör i grädden. Smaka av med salt. Rör i finhackad paprika och låt såsen sjuda en kort stund så att paprikahacket mjuknar lite. Blanda till sist i kycklingbitarna.

3
Lägg tagliatelle i det kokande vattnet och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp såsen som hastigast och servera direkt till den heta, avrunna pastan.