Du behöver
- 500 g kycklingfilé, helst lårfilé
- Marinad:
- 1/2 dl matolja
- 1 msk flytande honung
- 2 tsk balsamvinäger
- salt och peppar
- 1 tsk curry
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl quinoa
- 3 msk tomatpesto
- 1 hackad tomat
- 1 burk kidneybönor
- Dessutom:
- grillspettspinnar
Gör så här
1
Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda marinaden, häll den över kycklingbitarna och rör om ordentligt så att marinaden når alla bitar. Marinera i minst 20 minuter.
2
Koka quinoan enligt beskrivningen på förpackningen. Rör ner peston. Blanda med hackad tomat och kidneybönor.
3
Fräs kycklingbitarna i olja i några minuter så att de får färg. Trä upp bitarna på grillspett. Låt kycklingen bli genomstekt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.