Du behöver

  • 500 g kycklingfilé, helst lårfilé
  • Marinad:
  • 1/2 dl matolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl quinoa
  • 3 msk tomatpesto
  • 1 hackad tomat
  • 1 burk kidneybönor
  • Dessutom:
  • grillspettspinnar

Gör så här

1
Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda marinaden, häll den över kycklingbitarna och rör om ordentligt så att marinaden når alla bitar. Marinera i minst 20 minuter.

2
Koka quinoan enligt beskrivningen på förpackningen. Rör ner peston. Blanda med hackad tomat och kidneybönor.

3
Fräs kycklingbitarna i olja i några minuter så att de får färg. Trä upp bitarna på grillspett. Låt kycklingen bli genomstekt i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter.