Du behöver

  • 600 g benfri fläskkarré
  • 1 msk rapsolja
  • 1 hackad gul lök
  • salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kalvfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk ljus majsenaredning
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 1 saltgurka, tärnad
  • hackad persilja
  • 1 kg potatis till kokning och pressning

Gör så här

1
Strimla karrén och bryn den i en het panna med olja. Tillsätt löken mot slutet, salta och peppra.

2
Lägg över kött och lök i en kastrull eller traktörpanna. Häll i vatten, fond och matlagningsgrädde. Koka ihop under ett par minuter, red av med majsenaredning.

3
Rör i senap och saltgurka samt smaka av med salt och peppar.

4
Strö över hackad persilja och servera med kokt, pressad potatis.