Du behöver

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 600 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st gul lök hackad
  • citron det rivna skalet av en
  • 2 msk pressad citron
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar rikligt med nymalen
  • 2 msk olivolja

Sås:

2 dl vatten
1 msk kycklingfond konc
2 dl matlagningsyoghurt
2.5 msk pressad citron
1 msk majsenaredning ljus
salt och nymalen vitpeppar
8 st salladslökar lättkokta

Gör så här

1
Rör ihop ströbröd och mjölk. Låt svälla i 5 minuter. Arbeta ihop med färs, ägg, lök, cit-ronskal, pressad citron, salt och svartpeppar.

2
Forma biffar och stek dem på medelhög värme 5–6 minuter på varje sida i lite olivolja.

3
Koka upp vatten och fond. Rör i yoghurten och citronsaften, koka upp och red av med majsenaredning. Om såsen blir liet grynig kan du bara mixa den med en stavmixer. Salta och peppra.

4
Servera biffarna med såsen, lättkokta salladslökar och nykokt potatis.