Du behöver

  • 3 morötter
  • 5 salladslökar
  • 1 citron
  • 5 dl färdig citronsås (Kelda)
  • 400 g kycklingfilé i grova bitar

Gör så här

1
Skala morötterna, ansa salladslöken. Skär bägge sorter till stavar, knappt lillfingertjocka och 5–6 centimeter långa. Tvätta och torka citronen. Raspa av lite skal till garnering, om så önskas. Dela sedan citronen och pressa ur saften.

2
Koka upp såsen i en kastrull. Rör i citronsaften, smaka om det behövs extra salt och vitpeppar. Blanda i så fall i det tills du är nöjd med smaken.

3
Lägg i köttet och grönsakerna. Koka upp under lock. Sänk så till svag värme och låt frikassén puttra 15 minuter. Rör om då och då.

4
Servera med kokt ris, en och en halv portion per person. Blanda i lite persilja före serveringen.

5
(Koka gärna några extra portioner ris, att användas i de fyllda paprikorna en annan dag.)