Du behöver
- 1 st kikärtor (400 g)
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 msk rapsolja
- 1 st schalottenlök finhackad
- 4 msk basilika hackad färsk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Sås:
4 st soltorkade tomater
1 dl yoghurt
balsamvinäger stänk av
1 krm salt 1
Gör så här
1
Spola kikärterna med kallvatten i ett durkslag. Mixa dem i matberedare så fint som möjligt. Tillsätt olja medan maskinen går tills massan blir slät och samlar sig till en boll. Blanda i potatismjöl, lök, basilika, salt och peppar.
2
Forma färsen till fyra biffar och stek dem på medelvärme i olivolja 2–3 minuter på varje sida. Servera riven morot blandad med (rädis)groddar till.
3
Häll kokande vatten över tomaterna och låt dem stå 5 minuter. Spola av med kallvatten och strimla tomaterna. Blanda dem i yoghurten, smaka av med balsamvinäger, salt och socker. Klicka ovanpå biffarna och garnera med basilika.