Du behöver
- 1 (ca 250 g) broccolistånd
- 1/2 (ca 70 g) palsternacka
- 2 schalottenlökar
- 1 tsk smör eller margarin
- 5–6 dl vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- (salt)
- pepparmix
- Att servera till:
- stekt kycklinglever på rostat bröd med creme fraiche, rosépeppar och sallad
Gör så här
1
Ansa och skär broccoliståndet i bitar. Skala och hacka palsternackan och löken.
2
Fräs palsternacka och lök i matfett några minuter. Lägg ner broccoli, häll på vatten och smula ner buljongtärningen. Sjud under lock 10–15 minuter. Smaksätt med salt om det behövs och pepparmix. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Späd med mer vatten om det behövs.
3
Stek kycklinglevern enligt anvisningen på förpackningen. Rosta brödet och bred på en klick creme fraiche. Lägg på kycklinglevern, rosépeppar och sallad.
Supersnabbt!