Du behöver

  • vatten
  • 1 tärning örtbuljong
  • 2 dl fullkornsris
  • 2 morötter
  • 1 klyfta (ca 200 g) savoykål
  • ca 400 g strimlat kycklingkött
  • salt
  • pepparmix
  • 1 msk smör eller margarin
  • Att servera till:
  • soja
  • matyoghurt

Gör så här

1
Koka upp vatten och smulad buljongtärning i en rejäl gryta. Lägg i riset och låt koka cirka 25 minuter eller enligt anvisningen på förpackningen.

2
Skala och skär under tiden morötterna i små tärningar. Strimla savoykålen. Krydda kycklingbitarna med salt och pepparmix.

3
Fräs först morötter och savoykål i lite matfett. Stek sedan kycklingköttet.

4
Blanda ner morötter och kål i riset, när cirka 5 minuter återstår av koktiden. Lägg ner kycklingbitarna. Smaka av.

5
Bjud med matyoghurt, extra soja, krispig isbergssallad, paprika och grovt bröd.