Du behöver

  • 1 st morot
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st broccoli 250 g
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 st favabönor (420 g)
  • 0.5 st chilipepparfrukt konserverad saft av 1
  • 1 msk olivolja

Servera till:

1 pkt couscous (250 g) med soltorkade tomater och Medelhavskryddor
limeskal rivet att strö på

Gör så här

1
Skala och tärna moroten. Skala och skiva löken. Skölj broccolin. Skär av topparna och lägg åt sidan, klyv och skiva stjälkarna. Koka upp vatten med fond eller buljongtärning. Lägg i morot, lök och skivad broccoli. Koka under lock 8 minuter. Häll spadet av bönorna och spola dem under kallvattenskranen. Lägg bönorna och broccolitopparna ovanpå grönsakerna i kastrullen. Koka 5 minuter ytterligare tills broccolitopparna är knappt mjuka.

2
(Tillaga under tiden couscous enligt anvisning på förpackningen)

3
Sås: Skeda upp knappt 1/3 av grönsaksbönblandningen i en mixer. Sila över allt spadet ur kastrullen. Tillsätt chilipeppar och limesaft. Mixa 2 minuter till en verkligt slät sås. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock. Tillsätt oljan och mixa in den med momentknappen. Smaka av med salt.