Du behöver

  • 1 kg mandelpotatis
  • 1 1/2 dl mellanmjölk
  • 1/2 dl hackad, bredbladig persilja
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 8 tomater, i fjärdedelar
  • 1/2 tsk strösocker
  • salt och vitpeppar
  • 600 g falukorv i skivor

Gör så här

1
Skala mandelpotatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölken under tiden.

2
Slå bort vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Rör ner mjölken, persilja och kallpressad rapsolja. Moset ska vara rätt grovt, tycker jag. Smaka av med salt och peppar.

3
Bryn löken försiktigt i en stekpanna med rapsolja i 5–6 minuter. Vänd ner tomaterna så att de bara blir varma. Krydda med socker, salt och peppar.

4
Stek falukorven i en torr panna och servera till.