Du behöver

  • fiskfilé lax, makrill, sik eller röding
  • 1 st minifraiche (2 dl)
  • citron rivet skal av 1/2
  • 0.5 st chili finhackad
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk gräslök finskuren
  • 1 st kålhuvud litet
  • färskpotatisar (ca 500 g)

Gör så här

1
Rensa bort skinn och ben från fisken. Mixa sönder fiskköttet i matberedaren. Tillsätt creme fraiche, citronskal, chili, salt och peppar. Mixa på medelhastighet tills moussen fått krämig konsistens. Tillsätt gräslök.

2
Dela kålhuvudet i halvor, eller i fyra klyftor om det passar bättre. Lägg dem i kastrull, häll på kokande vatten tills det täcker halva kålen, salta och lägg på lock. Koka 5 minuter, sila av och spola snabbt med kallvatten så att kokningen avstannar. Låt rinna av väl före servering

3
Klicka moussen på kålklyftorna på var sin tallrik. Servera med färskpotatis och tunnbröd. Sätt fram flingsalt.